Afzelia Bourgogne Vloer

Bij aankomst hebben we de 10 jaar oude afzelia planchettes vloer uitgebreid geïnspecteerd. Deze bleek door slechte montage helemaal te zijn losgekomen van de ondergrond waardoor deze total loss verklaard moest worden. We komen dit helaas wel vaker tegen wanneer een vloer niet goed geplaatst is. Dit kan voorkomen worden wanneer de vloer door een echte professional geplaatst wordt. U heeft dan veel langer plezier van uw vloer.

Bourgogne Afzelia Vloer

De klant was erg gehecht aan de warme kleur van afzelia en wilde dus ook nu weer een afzelia vloer. Om toch een andere, moderne uitstraling te krijgen, is er gekozen voor een bredere plank. Uiteindelijk kozen ze voor een 14 cm brede plank van 9 mm dik. Dit type houten vloer is beter bekend onder de naam Bourgogne Vloer.

Werkwijze

Nadat we de oude vloer eruit gehaald hebben, hebben we de ondervloer geëgaliseerd. Vervolgens hebben we de spaanplaat broodjes verlijmd en geschuurd zodat hier de Afzelia Bourgogne breedstroken op geplaatst konden worden. We hebben dit weer op de traditionele manier gedaan: elk plankje wordt hierbij per stuk verlijmd en gespijkerd.
Nadat de gehele vloer gelegd was, zorgen we ervoor dat de gehele vloer netjes vlak geschuurd en gevoegd wordt. De vloer voegen doen we zodat de spijkergaatjes niet meer zichtbaar zijn en de eventuele naadjes dicht zijn.

Afwerking

Hoge MDF Plinten

Voordat we de laatste afwerking aangebracht hebben, hebben we mooie hoge MDF plinten geplaatst. Ook aan de ronding van de kamer is gedacht. Hier hebben we een flexibele plint geplaatst die de ronding van de kamer mooi volgt.

Voor de finishing touch hebben we ook een nieuw cv rooster geleverd en behandeld.

Olie & hardwax

Tot slot hebben we de vloer afgewerkt met olie en hardwax. Dit zorgt ervoor dat de afzelia vloer zijn mooie warme rode kleur krijgt en behoudt.
Bijkomend voordeel van een vloer die afgewerkt is met olie of hardwax is dat de vloer plaatselijk te behandelen is. Bovendien behoudt de vloer zijn natuurlijke uitstraling.

Korte samenvatting
Recentelijk hebben we een nieuwe afzelia vloer in Sliedrecht gelegd, omdat de oude vloer volledig afgeschreven was.

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek