Opstookprotocol vloerverwarming
Opstookprotocol vloerverwarming
In dit opstookprotocol leggen we uit hoe we te werk gaan bij het aanleggen van vloerverwarming, waar u rekening mee moet houden en geven we u enkele belangrijke tips.
Hoe gaan we te werk?
Vochtpercentage afwerkvloer
De Parketmeester zal voor aanvang van de legwerkzaamheden het vochtpercentage in de afwerkvloer meten. We starten alleen alleen met de aanleg als het vochtpercentage de maximale waarde van 1,8 % niet overschrijdt. Bij anhydriet, een gedehydrateerde variant van gips, is de maximale waarde 0,3 %.
Het leggen van de vloer
Nadat de vloerverwarming is geplaatst en de vochtpercentages in de afdekvloer in orde zijn, starten wij met het leggen van de vloer van uw keuze. Een direct verlijmde gelaagd massief / systeemvloer of een “zwevende” vloer kan dan direct gelegd worden.
Bij een ambachtelijk te leggen tapis / bourgogne vloer zal de parketteur u na het lijmen, doch vóór het afwerken van de parketvloer, vragen gedurende 2 – 3 dagen de verwarming hoger te zetten. De watertemperatuur moet dan circa 40 °C en maximaal 45 °C zijn.
Daarna dient u de vloerverwarming laag te zetten. Zo geeft u de parketteur de gelegenheid om de vloer af te werken of de “Old Dutch” stroken aan te brengen.
Oplevering parketvloer
Na de oplevering van de parketvloer, wordt u gevraagd om de watertemperatuur geleidelijk, over een periode van ongeveer 10 dagen, op te voeren naar de maximale doorstroomtemperatuur van circa 40 °. Daarna is alles gereed om van uw parketvloer inclusief vloerverwarming te gaan genieten.
Belangrijke tips:
- Zorg voor een relatieve luchtvochtigheid (R.V.) in de ruimte van ongeveer 55 % om naadvorming en/of opstaande kantjes zoveel mogelijk te voorkomen. Enige naadvorming is niet uit te sluiten. De Parketmeester heeft luchtbevochtigers en luchtontvochtigers in het leveringsprogramma die u kunnen helpen de R.V. op peil te houden, waardoor ook uw leefklimaat aantrekkelijk blijft.
- Zorg ervoor dat de doorstroomwatertemperatuur nooit hoger wordt dan 45 °C om schade aan het parket zoals vervorming en naden te voorkomen.
- Om schade aan de parketvloer door grote temperatuurverschillen zoveel mogelijk te voorkomen wordt geadviseerd om de temperatuur zo constant mogelijk te houden.
- Zorg ervoor dat, in combinatie met vloerkoeling, de watertemperatuur nooit onder het dauwpunt (minimaal 18 °C) komt te liggen om ernstige schade te voorkomen.
- Leg op parket met vloerverwarming bij voorkeur geen karpetten.
- De Parketmeester is nimmer aansprakelijk indien mocht blijken dat de te verwarmen ruimte niet genoeg verwarmd wordt.
- De Parketmeester is nimmer verantwoordelijk verantwoordelijk als blijkt dat een systeembeveiliging niet naar behoren functioneert of heeft gefunctioneerd.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!