Onderhoud geoliede houten vloer

Onderhoud van een geoliede houten vloer (tips)

Onderhoud houten vloer

Waarom is goed onderhoud belangrijk voor uw houten vloer?

Wanneer u een geoliede houten vloer heeft is het altijd van belang dat u deze goed onderhoud. Zo behoudt de vloer zijn mooie natuurlijke uitstraling. Zorgt er mede voor dat er op uw vloer geen doffe plekken door slijtage ontstaan. Goed en regelmatig onderhoud zal uw parketvloer ook altijd beschermen tegen vuil en vocht.

Geoliede houten vloer

Wanneer spreken we over een geoliede houten vloer?

Als de vloer is afgewerkt met een speciaal hiervoor bestemde olie. De olie zal in 2 lagen in de vloer gewreven worden waardoor het hout zijn oorspronkelijke uitstraling behoud. Tevens zal de vloer vuil en water afstotend zijn. Wel dient u altijd op te passen voor vet en olievlekken.

Het onderhouden en verzorgen van uw geoliede vloer

Voor het onderhoud van uw houten vloer wordt geadviseerd uw vloer dagelijks te stofzuigen met een parketborstel of met een vloerwisser de vloer stof- en vuilvrij te maken.

Wekelijks onderhoud:

Naast het dagelijks onderhouden van de houten vloer is er ook een specifiek onderhoud. Het betreft het onderhouden van de olievloer met een zeep, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de WOCA Zeep. Met deze vloerzeep kunt u uw vloer wekelijks dweilen zodat vuil verwijdert wordt. Ook zal er een beschermende laag achterblijven waardoor slijtage voorkomen wordt. Let er altijd op dat u uw vloer nóóit te nat reinigt.

Halfjaarlijks onderhoud:

Behalve het wekelijks onderhoud adviseren wij om het oppervlak 2 keer per jaar te behandelen met een onderhoudsolie. U kunt hier  eventueel de WOCA Onderhoudsolie voor gebruiken. Gebruik een witte pad om de olie aan te brengen. Deze behandeling met de onderhoudsolie zal uw vloer optimaal beschermen.

Jaarlijks onderhoud:

Reinig 1 x per jaar uw geoliede vloer met bijvoorbeeld de WOCA Intensiefreiniger. Dit om uw vloer een algehele opknapbeurt te geven. Na het gebruik van een intensiefreiniger de vloer altijd behandelen met een onderhoudsolie om de vloer opnieuw te beschermen.

Vlekken verwijderen:

Om plaatselijk vlekken te verwijderen kan er altijd gebruik gemaakt worden van de WOCA Superontvlekker.

1 antwoord
  1. Annette Huisman
    Annette Huisman zegt:

    Als wij de vloer na het reinigen weer in de olie hebben gezet, gaan we er eerst heel voorzichtig mee om. Lopen dan enkele weken alleen op sokken over de vloer. Desondanks krijgen we toch altijd doffe plekken daar waar we hebben gelopen. Heel frustrerend na zo’n klus. Heeft u tips om dit te voorkomen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek