Laminaat repareren

Kan ik mijn laminaat vloer repareren? – Tips!

Uw laminaat vloer in optimale staat behouden

U heeft een prachtige laminaat vloer en deze wilt u graag zo lang mogelijk mooi houden. De vloer wordt altijd goed onderhouden maar op den duur kunnen er toch kleine beschadigingen ontstaan.

Er is niets vervelender dan wanneer uw prachtige vloer krassen, strepen of vlekken vertoont of dat er kleine beschadigingen zijn ontstaan.

Kan ik dan mijn laminaat herstellen?

Voor vlekken en strepen zijn diverse onderhoudsproducten en vlek verwijderaars te verkrijgbaar. Krassen kunnen worden verwijderd met een daarvoor bestemde polish maar wat te doen bij kleine beschadigingen?

Wanneer uw laminaat vloer of houten vloer kleine beschadigingen heeft is dit ook goed zelf te repareren. Hiervoor zijn speciale reparatiesets voor laminaat verkrijgbaar.

Een reparatieset van bijvoorbeeld Quick-Step bestaat uit:

  • 7 verschillende gekleurde hardwax staafjes, een smeltmes en een reinigingskam.
  • Met deze set kunt u uw laminaat vloer maar ook uw houten vloer herstellen.
  • Zorgt altijd dat de ondergrond goed schoon en droog is voordat u begint om het beschadigde deel te repareren.

Het repareren van de vloer

Zoek een waxstaafje passend bij uw vloer, u kunt ook altijd diverse waxstaafjes combineren om de juiste kleur van de vloer te krijgen. Smelt vervolgens de wax op de beschadiging, gebruik hiervoor het smeltmes. Hierna de wax laten drogen en met de spatel het overtollige hardwax verwijderen. De toplaag zal hierna weer mooi egaal zijn en kunt u weer genieten van uw mooie vloer.

Overige mogelijkheden om uw laminaat vloer te repareren

Naast de Quick-Step reparatieset met hardwax staafjes zijn er ook softwax staafjes, zijn er vloeibare opvulmiddelen en kleurenstiften. Kijk hiervoor in onze webshop. Er is ook een mogelijkheid om beschadigde planken te vervangen. Ook kunnen wij als Parketmeester kleine beschadigingen professioneel herstellen door middel van spotrepair. Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde Showroom.

1 antwoord
  1. Rob Smits
    Rob Smits zegt:

    Hallo ik heb een reparatieset van Quickstep gekocht en gebruikt, maar je ziet nu een glimmende plek op het plekje wat gerepareerd is. Is dit met iets weg te halen of blijf je dit nu zien.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek