Vloer gelegd in Papendrecht

In november 2014 hebben we in een appartement in Papendrecht een mooie Wengé parketvloer gelegd. Hierbij is ervoor gekozen om een duoplank, bestaande uit berkenmultiplex met een laag hout, te plaatsen. Duoplank vloeren zijn erg populair dankzij de grote variatiemogelijkheden qua dikte, breedte, hout- en kleursoort.

Voorbereiding
Voordat we konden starten met het leggen van de nieuwe vloer, hebben we eerst de oude vloer verwijderd. Na inspectie van de dekvloer, kwamen we tot de conclusie dat deze eerst aangeschuurd moest worden om tot het beste resultaat te komen. Alle oneffenheden hebben we zoveel mogelijk verwijdert zodat deze niet voor eventuele problemen konden gaan zorgen. Het laatste deel van de voorbereiding betrof het aanbrengen van een laag primer. De primer zorgt voor een optimale hechting van de lijm.

Duoplank parket in appartement
Gezien we de nieuwe vloer in een appartement zouden plaatsen, hebben we ervoor gekozen de vloer vol te verlijmen. Het voordeel van deze manier van plaatsen is dat onze klant er zeker van kan zijn dat er geen klankkast effect ontstaat. Bovendien wordt hiermee een comfortabel loopgeluid verkregen. Tevens ligt de vloer goed vast en kan deze geen kant meer op.

Behandeling vloerdelen
De vloerdelen hebben we onbehandeld geplaatst. Vervolgens hebben we de complete vloer behandeld met 2 lagen RigoStep Royl olie. Dit geeft de vloer een mooie warme kleur en het hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling. Om te voorkomen dat de vloer gaat glimmen hebben we tot slot nog een laag Parketmeester Hardwax aangebracht. Bijkomend voordeel is dat de vloer optimaal beschermd is tegen schadelijke invloeden en eenvoudig te onderhouden is met Parketmeester Master Reiniger.

Tot slot hebben we de vloer afgewerkt met mooie MDF plinten (RAL9010). Deze mooie lichte plinten staan in mooi contrast met de donkere, warme kleur van de houten vloer. De ruimte ziet er hierdoor strak, luxe, sfeer- en zeer smaakvol uit.

Ons advies: houd de luchtvochtigheid in de gaten!

We hebben onze klant geadviseerd om de relatieve luchtvochtigheid goed in de gaten te houden en te reageren als deze te laag wordt. Mocht de luchtvochtigheid te laag zijn, dan adviseren wij een luchtbevochtiger te plaatsen. Wanneer de luchtbevochtiger aangezet wordt, wordt voorkomen dat het hout uitdroogt en daarmee dat de vloer beschadigd raakt.

Wij hebben succesvol een vloer gelegd in Papendrecht!

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek