PVC vloer reinigen

PVC vloer reinigen – Tips en Tricks

Ondanks dat een PVC vloer onderhoudsvriendelijk is, weet ik zeker dat u iets aan deze tips heeft. Hiermee kunt u optimaal en zo lang mogelijk van uw PVC vloer te genieten, is het raadzaam om met de juiste producten en op de juiste manier te reinigen. Hiernaast raden wij u aan om de Onderhoudswijzer voor PVC vloeren (PDF) te downloaden en aandachtig door te lezen.

Stofzuig eerst voor het dweilen

Zand schuurt de vloer, stofzuig of veeg daarom geregeld uw vloer

Zand en kleine steentjes schuren de vloer en zorgen voor krassen die moeilijk weer te verwijderen zijn. Stofzuig daarom indien nodig de vloer met de borstels naar beneden zodat de stofzuigerpoot geen krassen achterlaat. Een goede schoonloop- en droogloopmat die het vuil goed vasthoudt voorkomt een hoop vuil op de vloer. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Schaf wel altijd een stofzuiger (mond) aan die geschikt is voor uw PVC vloer.

PVC vloer reinigen

Gebruik een reiniger die speciaal voor uw PVC vloer is ontwikkeld

Allesreinigers of andere schoonmaakproducten kunnen soms stoffen hebben die de beschermlaag van uw PVC vloer kan aantasten. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct die geschikt is voor het onderhouden en reinigen van een PVC vloer. Deze onderhoudsproducten hebben de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor uw vloer.

Aanvullende tip: pas op voor overdosering
Mocht u een goed onderhoudsproduct voor uw vloer in bezit hebben, kijk altijd goed naar de hoeveelheid vloeistof die u per keer moet gebruiken. Dit staat in principe altijd op het etiket van de fles. Te veel en te vaak overdoseren kan er voor zorgen dat u vlekken en een doffe waas op uw PVC vloer krijgt.

Probeer onze speciale PVC reiniger
Parketmeester Reiniger voor PVC (vinyl) vloeren is geschikt voor het veilig en grondig reinigen van alle PVC vloeren en vinyl vloeren. Vastzittend vuil, vlekken en/of strepen zijn geen probleem voor Parketmeester PVC (vinyl) Reiniger.

Laminaat glans herstellen

Gebruik een stofwisser en spoel de vacht vaker schoon

Om uw PVC vloer makkelijk te reinigen is het handig om een stofwisser te kopen (i.p.v. een dweil). Een stofwisser is wat praktischer en de vacht is makkelijk te monteren en te demonteren. Ook heeft deze tegenwoordig ook een “spray-functie”, waardoor u vocht eenvoudig kunt doseren.

Aanvullende tip: vaker uitwringen
Probeer wat vaker de “vacht” schoon te maken, zodat er minder vuil achterblijft. Bij een kamer van 20 m² kunt u de vacht bijvoorbeeld 2/3 keer schoon/uitknijpen.

Vlekken verwijderen van houten vloer

Verwijder vlekken en vuil zo snel mogelijk

Verwijder zichtbare vlekken of vuil direct van uw vloer, wacht niet tot de eerst volgende schoonmaakbeurt. Etensresten geknoeid in de keuken? of naast de etenstafel? Laat het niet liggen. De kans is groot dat het in uw vloer trekt. Vooral als de zon erop schijnt is de kans zeer groot.

68 antwoorden
 1. Dinnie
  Dinnie zegt:

  Goeie tips! Ik wil er graag nog eentje aan toevoegen:
  – Pas op voor overdosering
  Een van de meest voorkomende dingen die mis gaan in het onderhoud van een PVC vloer is het overdosering van de reinigingsmiddel. De kans dat er een residu opbouw ontstaat die zorgt voor vlekken en een doffe waas!

  Gr.
  Dinnie

  Beantwoorden
  • Mark Janssen
   Mark Janssen zegt:

   Ik zou er een keer met een boenmachine overheen gaan of dubbelvouwendigitale moppen.Eerst nat maken zodat het vuil kan weken en dan de mop goed uitwringen en dan droogmaken met schoon water.

   Beantwoorden
    • Udo Harberts
     Udo Harberts zegt:

     Wij herstellen dit soort klachten met een matte 2 componenten coating. succes verzekerd! Wij doen dit voor meerdere fabrikanten en importeurs van PVC vloeren.
     Laat maar weten of u belangstelling heeft voor deze oplossing. Wij kunnen u foto’s tonen van soortgelijke klachten waar wij de matte coating hebben aangebracht.

     met vriendelijke groeten,

     Beantwoorden
   • Henriëtta Snel-Bosscher
    Henriëtta Snel-Bosscher zegt:

    Hallo

    Wij hebben pvc vloer nu 6 mnd en kleine krasjes bij eettafel
    Ik kreeg advies om een soort matte wax eroverheen te doen
    Moest 6- 8 uur drogen
    Krassen zijn er nog
    Winkeleigenaar waar we het hebben gekocht zegt dat we te veel wax hebben gebruikt .
    En nu vaker met een reiniger erover moeten
    Ik vindt het er niet mooier van geworden
    Heeft iemand nog tips

    Beantwoorden
 2. Sabine
  Sabine zegt:

  wij hebben een pvc vloer met groef en structuur. Merk dat het lastig is om om tussen die groef te komen met dweilen, moet echt veel kracht zetten en meerdere keren over de vloer heen voordat alles gepakt heeft.

  Hoe kan ik dit het beste doen?

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Beste Sabine,

   Allereerst dient u de PVC vloer goed te stofzuigen met een krachtige stofzuiger (dit scheelt al enorm). Ook is het belangrijk dat u het juiste opzetstuk heeft.
   U kunt het beste een speciale “parketborstel nemen”. Deze borstel is speciaal voor harde vloeren en hebben “lange borstelharen”. De meeste universele stofzuigeropzetstukken hebben geen lange borstelharen en komen dus ook niet tussen de groeven.

   Als u dit niet heeft, kunt u het proberen met een zachte bezem of borstel en doop deze in een emmer met PVC reiniger (verdunt met water). Haal de bezem over de groeven heen.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 3. Chris
  Chris zegt:

  Goedemorgen op onze pvc vloer kun je de rubberstrepen zien van de rolstoel van mijn vriendin , wij hebben al verschillende pvc schoonmaak flacons gekocht maar bij geen een zie je echt de strepen niet meer . Ps wij doen het met warm water of koud water. Weet iemand hoe je de rubberstrepen weg krijgt ? Chris

  Beantwoorden
 4. Kim
  Kim zegt:

  Wij hebben een pvc vloer met fijne groeven. Ik merk dat na het stofzuigen en dweilen de fijne groeven niet schoon zijn en er nog viezigheid achterblijft. Hoe maak ik dit het beste schoon?

  Mvg Kim

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Hallo Kim,

   Wat voor stofzuigermond heeft u? Maakt u gebruik van een parketborstel? Deze borstels hebben namelijk langere haren dan bijvoorbeeld een multifunctionele borstel. De lange haren van een parketborstel komen makkelijk tussen de fijnste kieren en naden.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel

   Beantwoorden
 5. Van beers
  Van beers zegt:

  Wij hebben een pvc klik laminaat nu zit er een flinke kras in kan ik deze verwijderen of minder op laten vallen helaas niet bij u gekocht over de serves waar wij hem gekocht hebben zou ik maar zwijgen

  Beantwoorden
 6. Yett
  Yett zegt:

  Onze pvc vloer is erg gaan glimmen..
  Maak de vloer alleen schoon met water.
  Eerst werd er gezegd door de leverancier dat het door de hond kwam, later door de houtkachel en nu is het vallicht…
  Baal er van ….
  Heb je een tip?

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedemorgen,

   Dat durf ik zo niet te zeggen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Kunt u wat zeggen over het merk van uw PVC vloer?

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester.

   Beantwoorden
   • Manuel - Parketmeester
    Manuel - Parketmeester zegt:

    Goedemiddag,
    Dit kan diverse oorzaken hebben. Welk schoonmaakmiddel heeft u gebruikt?

    Met vriendelijke groet,
    Manuel – Parketmeester

    Beantwoorden
 7. A. v. d. Berg
  A. v. d. Berg zegt:

  hallo,

  Wij hebben een Mflor 62014 ribble pine 0.3. Ik zie nu bij de bank en in de gang doffe plekken en strepen (van schoenen denk ik?). Ik krijg ze niet weg met de speciale cleaner voor de Mflor Mat. Ik heb de vloer ook laatst nog in de polish gezet, en deze een hele nacht laten drogen. Zijn er meederen met deze ervaringen en hebben jullie suggesties hoe ik die strepen en doffe plekken weg krijg?
  Alvast hartelijk dank

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedendag,

   Heeft u ook nog andere schoonmaakmiddelen gebruikt? Wij zijn zelf niet bekend met de speciaal reiniger die u omschrijft. Wellicht is het verstandig om contact op te nemen met de leverancier van uw vloer en van uw speciaal reiniger. Ook is het belangrijk dat u altijd de juiste verhouding gebruikt die op de etiket staat. Overdoseren kan een doffe waas achter laten op uw vloer.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 8. Tine k
  Tine k zegt:

  Pvc vloer met schoonmaakazijn reinigen. Andere middelen laten een film van vet achter. Waardoor meer vlekken en glans. Advies van pvc vloer legger.

  Beantwoorden
 9. D Huiting
  D Huiting zegt:

  Hallo,
  Ik heb in mijn klas een pvc vloer. Door het schuiven van stoelen en tafels zie ik strepen. Kan ik die verwijderen? Het zijn geen diepe krassen.

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Beste heer of mevrouw Huiting,

   Waar heeft u uw vloer gekocht? Wellicht heeft uw leverancier hier iets voor. Ik denk dat u het beste even contact kunt opnemen met uw leverancier. Indien dit Parketmeester is, kunt u altijd contact opnemen met de desbetreffende showroom.

   Deze kunt u hier vinden:
   https://parketmeester.nl/vestigingen

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 10. Mara
  Mara zegt:

  Hoi,
  Wij hebben een rubbere deurmat bij de achterdeur en nu is het daar helemaal vies of misschien wel verkleurd. Kunnen we daar nog wat aan doen?
  Groetjes Mara
  Ps hoe vaak per maand adviseer je te dweilen in een gezinshuis

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Geachte mevrouw van ‘t Veldt,

   Welk onderhoudsmiddel heeft u geprobeerd uw PVC vloer schoon te maken?
   Wij adviseren u onze PVC reiniger te proberen. Mocht dit echt niet lukken door eventuele permanente verkleuring, dan kunt u het beste contact opnemen met uw verzekering en/of de leverancier van uw PVC vloer.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel

   Beantwoorden
 11. Jennifer
  Jennifer zegt:

  Hallo,
  Ik heb helaas met allesreiniger een glimmende waas op mijn pvc vloer gecreëerd en ik krijg het er niet af. Wat kan ik doen?

  Beantwoorden
 12. Moniek
  Moniek zegt:

  Sinds drie jaar hebben wij een Moduleo pvc vloer liggen. Ondanks dat wij alleen op sokken in huis lopen en ik de vloer alleen dweil met lauw water zit de hele vloer inmiddels vol met doffe strepen (lijken beschadigingen van de toplaag te zijn). Is hier iets aan te doen?

  Beantwoorden
 13. Aad Hoogendijk
  Aad Hoogendijk zegt:

  Wij hebben een PVC vloer met een fijne houtgroef gelegd in visgraat model. De vloer blijft dof van alles geprobeerd. Kun je de vloer ook met een stoomreiniger schoonmaken, zoals een Karcher vloerreiniger?

  Beantwoorden
 14. tanja
  tanja zegt:

  op de pvc tegels zijn vlekken gemaakt van een schoonmaakmiddel (Apesin spray) waar 70% alcohol in zit.
  Het lijkt nu op chloorvlekken.
  Heb je enig idee of we dat nog enigzins weg kunnen krijgen en zo ja hoe?

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedemorgen Tanja,

   Ik ga er vanuit dat de beschadigde PVC tegels vervangen moeten worden. U kunt het beste contact opnemen met uw verzekering.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 15. Linda
  Linda zegt:

  Hallo,
  Ik heb een pvc vloer in donker tegelmotief. Vind het een fijne vloer, maar ik word gek van de voetstappen die er op achterblijven. Ik dweil met de karcher vloerreiniger, hier wordt de vloer mooi schoon mee, maar na een dag lijkt het wel of de vierdaagse is gelopen. Welk middel kan dit voorkomen????

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedemorgen Maria,

   Wij verkopen geen dweilrobots en kunnen daar ook geen passend advies voor geven. U kunt het beste contact opnemen met de winkel / fabrikant van de dweilrobot waarin u geïnteresseerd bent.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedemiddag,
   Waar heeft u de vloer gekocht? U kunt het beste contact opnemen met de winkel waar u de vloer heeft aangeschaft!

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 16. Anouk
  Anouk zegt:

  Goedemiddag,

  Wij hebben een PVC vloer boven en op zolder en op zolder is een een plankje geschuurd.
  Het stof zat overal en heb eerst met een bezem alles weggehaald, toen met een krachtige stofzuiger en vervolgens gedweild met lauw warm water en pvc reiniger.
  Een dag later kwam ik weer op zolder en zal een hele witte was over de vloer zitten, hebben jullie nog een tip hoe ik dit weg kan krijgen?
  De pvc vloer heeft een kleine structuur dus ben bang dat het stof er helemaal tussen zit nu.

  Beantwoorden
 17. Syl
  Syl zegt:

  Goedemiddag,
  Ik heb een matte pvc vloer en begrijp dat er verschillende reinigers voor een matte en een glans pvc vloer zijn.
  Bij jullie reinigers staat het niet duidelijk op ..
  Kan je me zeggen welke ik moet gebruiken om de matte uitstraling te behouden, maar toch goed te kunnen reinigen zonder zeep?

  Beantwoorden
  • Manuel
   Manuel zegt:

   Goedemiddag Syl,

   Wij hebben voor PVC vloeren alleen neutrale reinigers en polish. Voor parketvloeren / houten vloeren hebben we daarentegen wel verschillende onderhoudsmiddelen – voor iedere afwerking hebben we een apart onderhoudsproduct.

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden
 18. Sonja
  Sonja zegt:

  Weet iemand hier welke mat voor een bureaustoel ik op de pvc click vloer kan leggen? Er mogen zover ik weet geen weekmaker houdende materialen op. De bureaustoelmatten winkels sturen mij van kastje naar de muur…

  Beantwoorden
 19. Patje
  Patje zegt:

  Beste Parketmeester.nl

  Wij hebben sinds 7 maanden een nieuwe pvc click laminaad liggen en deze altijd met klaar water zonder schoonmaakmiddelen gereinigd.
  Nu zit er hier en daar toch een vetvlekje wat er met klaar water niet uit gaat.
  Met werk middel kunnen wij deze vloer het beste reinigen?

  Beantwoorden
 20. Laura
  Laura zegt:

  Goeiemorgen.
  Wij hebben een pvc vloer en hebben jullie heel veel matte strepen erop. Mijn vriend denkt dat het door de rubberbanden komt van het speelgoed van de kids. We krijgen deze niet weg helaas. Met gum al geprobeerd. De vloer heeft (helaas) een glanzende laag waardoor dit extra opvalt met de lichtval erop.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek