PVC vloer visgraat patroon

Waar kan een PVC vloer niet tegen?

Een PVC vloer is vandaag de dag erg populair. Een PVC vloer brengt namelijk veel voordelen met zich mee, zoals waterbestendigheid, duurzaamheid en een breed scala aan designs.

Nadelen van een PVC vloer

 1. Oneffenheden in de ondervloer: PVC is gemaakt van flexibel materiaal, waardoor oneffenheden in de ondervloer snel zichtbaar en voelbaar worden. Hiervoor is het van belang om rekening te houden met een vlakke en egale ondervloer voordat u een PVC vloer laat leggen. 
 2. Vocht: Hoewel PVC waterbestendig is, kan langdurig contact met water leiden tot verkleuring en oprolling van de vloer. Vochtproblemen in de ondervloer, zoals lekkages, dienen dan ook altijd opgelost te worden voordat u een PVC vloer legt.
 3. Extreme temperaturen: PVC kan uitzetten en krimpen bij temperatuurschommelingen. Dit kan leiden tot voegen die opengaan, scheuren in de vloer of kromtrekken van de planken. 
 4. Chemische producten: Sommige schoonmaakmiddelen en chemische producten kunnen de PVC vloer beschadigen. Gebruik daarom alleen schoonmaakmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor PVC vloeren.
 5. Direct zonlicht: Langdurige blootstelling aan direct zonlicht kan leiden tot verkleuring van de PVC vloer. Gebruik in ruimtes met veel zonlicht raamdecoratie om de vloer te beschermen. Hierdoor kunt u langer genieten van een prachtige PVC vloer.

Voordelen van een PVC vloer

 1. Duurzaam en slijtvast: Een PVC vloer is zeer sterk en is geschikt voor intensief gebruik. De toplaag van een PVC vloer beschermt vrij goed de vloer tegen krassen, deuken en vlekken. Dit zorgt ervoor dat een PVC vloer lang mee gaat en bruikbaar is voor drukbezochte ruimtes zoals woonkamers, keukens en gangen. Onder zware meubels of poten een bescherming aanbrengen.
 2. Waterbestendig: De meeste PVC vloeren zijn 100% waterbestendig. Dit maakt dat de vloer ook geschikt is voor badkamers, keukens en bijkeuken. 
 3. Onderhoudsvriendelijk: Het is gemakkelijk om een PVC vloer schoon te maken. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek is meestal voldoende. 
 4. Geluiddempend: PVC vloeren hebben een goede geluiddempende werking. Dit zorgt voor een prettig wooncomfort en vermindert het geluidsoverlast voor de buren.
 5. Comfortabel: PVC vloeren voelen warm en comfortabel aan de voeten. Dit komt door de zachte toplaag die ook nog eens goed isoleert.
 6. Breed scala aan designs: Er is een brede collectie PVC vloeren waar uit gekozen kan worden. Zo is er voor ieder wat wils, van hout- tot steen imitaties maar ook effen kleuren of zelfs met een patroon. 
 7. Lange levensduur: PVC vloeren gaan bij normaal gebruik lang mee. De levensduur kan oplopen tot wel 25 jaar.

Advies op maat

Een PVC vloer kunt u zelf leggen of door onze parketteurs. Parketmeester ondersteunt u graag bij de voorbereidingen voor het leggen van uw vloer, maar neemt het ook graag voor u uit handen. Met meer dan 30 jaar ervaring kunt u ook bij Parketmeester terecht voor advies. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze showrooms.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen