Geschikt vloer voor uw huisdier

Wat is de meest geschikte vloer voor uw huisdier?

Heeft u een huisdier of denkt u eraan om er een aan te schaffen. Dan is een geschikte vloer voor uw huisdier van groot belang. Huisdieren verharen, laten vuil en krassen achter op uw vloer waardoor uw vloer kan beschadigen, slijten of intensief vuil worden. Ook dient een vloer aangenaam te zijn voor uw huisdier. Dus niet te glad of te warm door bijvoorbeeld vloerverwarming. Waar moet u op letten en welke vloer is er wel of niet geschikt voor uw huisdier?

Waar moet u op letten

Vaak wordt er gedacht dat tapijt de beste keuze is voor uw huisdier omdat deze lekker zacht aanvoelt, geen krassen maakt en huisdieren kunnen niet uitglijden. Maar niets is minder waar. Tapijt is juist onhygiënisch, uw huisdier neemt veel vuil mee naar binnen en heeft ook wel eens een “ongelukje”. Tapijt is moeilijk te reinigen waardoor vaak de nodige vlekken en vuil achterblijven maar ook huisstofmijt of allergie liggen op de loer.

U kunt het beste kiezen voor een vloer welke makkelijk schoon te maken is, denk hierbij aan een PVC, Laminaat of tegel vloer. Let wel, een gladde laminaatvloer is weer niet geschikt. Uw huisdier kan hier eenvoudig op uitglijden. In onze webshop vind u een ruim assortiment aan onderhoudsproducten.

Kies een geschikte vloer voor uw huisdier

PVC vloer en een huisdier

PVC vloer

Een PVC vloer heeft weinig onderhoud nodig, is slijtvast en is waterafstotend. Wanneer huisdieren verharen, vuil en vocht achterlaten is dit geen probleem omdat een PVC vloer een gladde afwerking heeft waardoor deze vuil afstotend en anti allergisch is. Tevens wordt de vloer naadloos gelegd, hierdoor kan er geen vuil in de naden achterblijven. PVC vloeren zijn geluiddempend en hebben een goede grip voor uw huisdier.

Bekijk meer over PVC vloeren

Laminaatvloeren huisdieren

Laminaatvloer

Kies voor een laminaatvloer met reliëf want een gladde laminaatvloer is juist niet geschikt voor uw huisdier. Een Laminaatvloer heeft weinig onderhoud nodig dus haren en vuil zijn eenvoudig te verwijderen, let er wel op dat u nooit te nat reinigt. Tevens zie je weinig op een laminaarvloer en is bovendien duurzaam. Voor uw huisdier is dit een zeer prettige vloer omdat deze fijn aanvoelt.

Bekijk meer over laminaatvoeren

Tegelvloer en huisdieren

Tegelvloer

De voordelen van een tegelvloer zijn dat deze krasbestendig is. Uw huisdier kan zonder problemen lekker ravotten op een tegelvloer. Tevens voelt een tegelvloer zomers koel aan. Een tegelvloer is makkelijk te onderhouden waardoor vocht en vuil eenvoudig verwijderd kunnen worden. Het nadeel van een tegelvloer is dat deze in verhouding altijd een stuk duurder zijn.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek