Verschillende lagen in de vloerverwarming

Wat kost een vloerverwarming?

Over het algemeen liggen de installatiekosten voor elektrische vloerverwarming tussen de €40 en €80 per vierkante meter en voor watergedragen systemen tussen de €50 en €100 per vierkante meter. Daarnaast komen er maandelijks energiekosten bij: €15 tot €30 voor elektrische en €10 tot €20 voor watergedragen systemen. Onderhoudskosten voor watergedragen systemen bedragen €50 tot €150 per jaar. Subsidies, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), kunnen de initiële kosten verlagen, waardoor de terugverdientijd gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar ligt.

Toelichting van de kosten:

De kosten van vloerverwarming variëren afhankelijk van het type systeem, de grootte van de ruimte en de complexiteit van de installatie. Elektrische vloerverwarming is meestal goedkoper in installatiekosten dan watergedragen verwarmingssystemen. Grotere kamer oppervlaktes en moeilijk toegankelijke ruimtes verhogen de kosten van de installatie van de vloerverwarming. 

Hoewel elektrische vloerverwarming qua installatie goedkoper is, zijn de maandelijkse energiekosten hoger dan die van watergedragen vloerverwarming. In grotere ruimtes wordt het verschil in maandelijkse kosten tussen elektrische en watergedragen vloerverwarming alleen maar groter. Kosten kunnen ook variëren door het gebruik van zonnepanelen of een warmtepomp.

Elektrische vloerverwarming is daarom een perfecte kandidaat voor kleinere ruimtes zoals keukens, slaapkamers, kantoren en badkamers. Wilt u grotere ruimtes verwarmen of de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken, dan raden wij aan om voor watergedragen vloerverwarming te kiezen.

Niet zeker waar u voor moet kiezen? Maak een gratis adviesafspraak bij u thuis of kom langs in een van onze vestigingen.

Verschillende vloerverwarmingen die Parketmeester aanbiedt

  • Ingeslepven vloerverwarmingen;    Dit is de beste optie wanneer u grote ruimtes wilt verwarmen en de vloerverwarming wilt gebruiken als hoofdverwarming. 
  • WARP-Systems;   WARP-systems is perfect voor renovatieprojecten. En binnen een dag aan te leggen in verschillende ruimtes zoals, slaapkamers, keukens, kantoren, badkamers en nog meer.
  • Elektrische vloerverwarmingen;   Perfect geschikt voor het verwarmen van kleinere ruimtes zoals kantoren, slaapkamers en badkamers. Elektrische vloerverwarmingen vereisen zeer weinig onderhoud.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen