PVC vloer schade

Mijn PVC vloer is beschadigd, en nu?

PVC vloer repareren

Als u gekozen heeft voor een losliggende PVC vloer, dan is dit zo te repareren.

Als een PVC strook beschadigd raakt is het vrij eenvoudig om deze te vervangen voor een nieuwe. Daarom is het altijd verstandig om een extra pak aan te schaffen, want wanneer een PVC vloer ooit uit productie gaat, dan heeft u nog een pak reserve. Wilt u weten of uw vloer nog beschikbaar is? Of wilt u meer informatie over het herstellen van een PVC vloer? Neem gerust contact op met de dichtstbijzijnde vestiging. Bij PVC click (los) moet u eerst de eerste rij stroken verwijderen, tot u bij de beschadigde strook bent. Vervolgens kunt u deze eenvoudig vervangen door een nieuwe PVC strook.

PVC vloer spotrepair

Heeft u geen vervangende strook? Spotrepair biedt kansen

Om een diepe kras of put (niet groter dan een euromunt) te herstellen, is het mogelijk om dit met spotrepair te doen. Met spotrepair wordt de kras of put opgevuld met speciaal materiaal en vervolgens worden de nerven nagetekend. Op onze pagina over spotrepair kunt u hier meer over vinden.

Voorkomen is beter dan genezen

U kunt zelf veel doen om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Allereerst is het verstandig om een PVC vloer aan te schaffen met een goede toplaag / slijtlaag. Als de basis goed is, kunt u verdere maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld: viltjes voor uw meubels, deurmatten (zowel binnen als buiten) en verwijder zand direct.

Vlekken verwijderen van houten vloer

Onze adviseurs helpen u graag!

Of u nu schade aan uw vloer heeft of ergens anders informatie over heeft, wij helpen u graag. Onze vakkundige medewerkers staan u graag te woord en maken we graag speciaal tijd voor u vrij.

Ververs uw dweilwater tijdig & houd uw doek schoon

Dweilt u met een stofwisser? Maak dan na elke ruimte uw microvezeldoek goed schoon onder de hete kraan. Wring deze goed uit zodat deze weer goed schoon is en er de volgende ruimte weer tegenaan kan. Mijn voorkeur gaat er naar uit om na elke verdieping uw dweilwater te verversen. Spoel het dweilwater door het toilet of door het afvalwaterputje om verstopping te voorkomen.

Houten vloeren dweilen houding

Let op uw houding tijdens het dweilen & stofzuigen

Bij het dweilen en stofzuigen is de juiste houding erg belangrijk. Zorg dat je rug altijd recht is en dat uw mooi rechtop staat. Ga niet haastig te werk, hierdoor maakt u snel onverwachte bewegingen die ernstige blessures kunnen. Verstandig is dus om genoeg tijd vrij te maken en niet te haasten. Heeft u niet genoeg tijd? Plan dan een geschikter moment of huur een schoonmaker in!

Schoonmaakrooster maken voor dweilen houten vloer

Maak een schoonmaakrooster voor routine

Zorg ervoor dat u uw vloer wekelijks dweilt. Ons advies is om een schoonmaakrooster bij te houden voor al uw schoonmaakklussen, hierdoor vergeet u nooit meer om te dweilen! U zult misschien denken; dit is toch alleen noodzakelijk voor (grote) bedrijven? Wij vinden van niet! Ook u heeft genoeg dingen aan u hoeft waardoor u wel eens een schoonmaakklus vergeet. Hierdoor heeft u een mooi overzicht van wat er gedaan moet worden en wat er al gedaan is.

Op internet kun je vele voorbeeld schoonmaakroosters vinden. Vervolgens kunt u gebruik maken met Excel. Heeft u geen Excel? Gebruik dan bijvoorbeeld Spreadsheets.

Ramen en deuren na dweilen ventileren

Ventileer goed zodat uw houten vloer snel opdroogt

Laat na het dweilen de houten vloer goed drogen. Ramen en of deuren open zetten en goede ventilatie helpt hierbij. Loop pas weer over uw houten vloer als deze weer helemaal droog is. Heeft u ventilatieroosters boven uw raam? Zet deze dan helemaal open!

2 antwoorden
 1. Wesley Gielesen
  Wesley Gielesen zegt:

  geachte heer/mevrouw,

  Doordat er iets uit onze handen is gevallen is onze PVC vloer flink beschadigd en we vroegen ons af of u ons verder zou kunnen helpen.

  We vroegen ons het volgende af.
  Raad u aan om de plank te vervangen of deze op een of andere manier op te vullen.
  Wat zijn de eventuele kosten voor het opvullen.
  Wat zijn de eventuele kosten voor het vervangen.
  Indien bij vervangen, moet dan de complete vloer eruit gehaald worden en daarbij de hoge witte plinten van de muur gehaald worden?

  Indien er afbeeldingen toegestuurd moeten worden verneem ik het graag.

  Alvast bedankt.

  Ik ben eventueel bereikbaar op het volgende nummer.
  06-14357942

  mgv,

  Wesley Gielesen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek