Hoe krijg je laminaat weer glanzend?

Hoe krijg je laminaat weer glanzend?

We geven u een aantal tips om uw laminaat glans te herstellen.

Laminaat glans terug stofzuigen

Stofzuig uw laminaat goed

Om stof, haren en evt. zand te  verwijderen dient u uw laminaat eerst goed stof te zuigen. Gebruik bij voorkeur een parketborstel (of speciaal voor harde vloeren). Pak ook de plinten mee (met MDF plinten even de steel verwijderen). Als u de hele kamer goed gestofzuigd heeft, kunt u beginnen met dweilen. Alvorens u stofzuigt is het raadzaam om eerst uw meubels te stoffen en schoon te maken. Voorkom zand op uw vloer, dit is één van de grootste vijanden van uw vloer. Schaf dus ook goede matten aan voor zowel binnen als buiten. Wat er niet in komt hoeft er ook niet uit.

Laminaat glans herstellen

Dweil uw laminaat met een Stofwisser

Dweil uw vloer goed met een stofwisser (met voorkeur één met sprayfunctie, hierdoor kunt u water makkelijker doseren). Dweil dus niet te nat en gebruik bij voorkeur warm water om uw laminaat goed schoon te maken. Wring de microvezel doek regelmatig uit voor het beste resultaat. Neem bij voorkeur een microvezeldoek die u machinaal kunt wassen. Dit is duurzamer dan wegwerpdweilen.

Laminaat glanzend krijgen

Gebruik uitsluitend onderhoudsmiddelen die voor laminaat zijn

Gebruik uitsluitend reinigers die speciaal voor laminaat ontwikkeld zijn, hiermee zal u altijd het beste schoonmaakresultaat krijgen. Bijkomend voordeel is dat deze reinigers meestal geen strepen achterlaat en een anti-statische werking hebben. Dit zorgt ervoor dat er een vuilafstotende werking ontstaat. Ook zal uw laminaat meer glans krijgen. Let op: meng nooit meer laminaatreiniger met water dan op de verpakking staat. Bestel hier de Parketmeester Laminaatreiniger.

Robotstofzuiger laminaat glazend

Gebruik een robotstofzuiger als extra hulpmiddel

Om wat schoonmaakwerk uit handen te geven kunt u gebruik maken van een robotstofzuiger. Omdat stof en ander vuil vaak de oorzaak zijn van krassen op laminaat, moet dit zo snel mogelijk van uw laminaat verwijderd worden. Een robotstofzuiger kan het schoonmaken nooit helemaal vervangen, maar het zal wel ontlasten. Met een robotstofzuiger kunt u snel en zonder dat u thuis bent de vloer “schoon laten maken”. Ook komt een robotstofzuiger vaak makkelijker onder een bed of ander zwaar meubel, hierdoor hoeft u niet uw zware bed te verschuiven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek