PVC vloer in de woonkamer

PVC vloer in de woonkamer – Tips & ideeën

In elk interieur komt een PVC vloer goed tot zijn recht. Of u nu een modern of een klassiek interieur heeft of wilt, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Legpatroon PVC woonkamer

Een unieke legpatroon in uw woonkamer

Veel mensen kiezen speciaal voor een houten vloer, omdat ze dan hun eigen legpatroon kunnen kiezen. Tegenwoordig is het kiezen van een eigen legpatroon ook mogelijk bij verlijmde PVC vloeren! Van de mooie klassieke visgraat tot een moderne stroken vloer. Door het brede scala aan dessins lijken de vloeren bovendien net houten vloeren.

PVC in de woonkamer vloerverwarming

een PVC vloer: heerlijk met vloerverwarming

Vloerverwarming is dé trend van het moment en helemaal in combinatie met vloerverwarming. De meeste mensen kiezen ervoor om vloerverwarming in de woonkamer te laten leggen. Nooit meer last van koude voeten en bij vloerverwarming als hoofdverwarming ook geen lelijke radiatoren meer.
Het voordeel van PVC is dat dit uitermate geschikt is voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Lees hier meer over de voordelen.

Kies de juiste houtreiniger speciaal voor uw afwerking

Veel fabrikanten produceren steeds vaker “algemene reinigers” die voor elke houten vloer geschikt zijn. Voor het beste resultaat adviseren wij een reiniger die speciaal voor uw afwerking geschikt is. Heeft u bijvoorbeeld een geoliede houten vloer? Kies dan altijd een reiniger die speciaal ontwikkeld is voor een olievloer. Heeft u een gelakte houten vloer? Kies voor een reiniger speciaal voor lakvloeren.

Wilt u uw houten vloer intensief reiniger? Gebruik dan de Intensief reiniger van Parketmeester.

Reiniger voor olie- en hardwax houten vloeren 
Parketmeester Master Reiniger is geschikt voor de regelmatige reiniging van vloeren die behandeld zijn met olie- en hardwax. Naast de aangename geur droogt het product snel en reinigt het oppervlak grondig.

Reiniger voor gelakte houten vloeren
De Parketmeester Parketreiniger is speciaal ontwikkeld voor het regelmatig reinigen van gelakte vloeren. Dit onderhoudsmiddel verwijdert vastzitten vuil, vlekken en/of strepen van het oppervlak van uw gelakte houten vloer.

Vlekken verwijderen van houten vloer

Laat gemorste vlekken niet te lang liggen

Om vlekken in uw vloer te voorkomen dient u gemorste vlekken direct te verwijderen.  U kunt dit het beste verwijderen door gebruik te maken van een stuk keukenrol en vervolgens na te deppen met een licht vochtige doek (eventueel een heel klein scheutje reiniger voor houten vloer). Zorg ervoor dat uw dweil of doek nooit te vochtig is. Wring uw doek goed uit alvorens u de vlek verwijderd, deze moet licht vochtig zijn.

Ververs uw dweilwater tijdig & houd uw doek schoon

Dweilt u met een stofwisser? Maak dan na elke ruimte uw microvezeldoek goed schoon onder de hete kraan. Wring deze goed uit zodat deze weer goed schoon is en er de volgende ruimte weer tegenaan kan. Mijn voorkeur gaat er naar uit om na elke verdieping uw dweilwater te verversen. Spoel het dweilwater door het toilet of door het afvalwaterputje om verstopping te voorkomen.

Houten vloeren dweilen houding

Let op uw houding tijdens het dweilen & stofzuigen

Bij het dweilen en stofzuigen is de juiste houding erg belangrijk. Zorg dat je rug altijd recht is en dat uw mooi rechtop staat. Ga niet haastig te werk, hierdoor maakt u snel onverwachte bewegingen die ernstige blessures kunnen. Verstandig is dus om genoeg tijd vrij te maken en niet te haasten. Heeft u niet genoeg tijd? Plan dan een geschikter moment of huur een schoonmaker in!

Schoonmaakrooster maken voor dweilen houten vloer

Maak een schoonmaakrooster voor routine

Zorg ervoor dat u uw vloer wekelijks dweilt. Ons advies is om een schoonmaakrooster bij te houden voor al uw schoonmaakklussen, hierdoor vergeet u nooit meer om te dweilen! U zult misschien denken; dit is toch alleen noodzakelijk voor (grote) bedrijven? Wij vinden van niet! Ook u heeft genoeg dingen aan u hoeft waardoor u wel eens een schoonmaakklus vergeet. Hierdoor heeft u een mooi overzicht van wat er gedaan moet worden en wat er al gedaan is.

Op internet kun je vele voorbeeld schoonmaakroosters vinden. Vervolgens kunt u gebruik maken met Excel. Heeft u geen Excel? Gebruik dan bijvoorbeeld Spreadsheets.

Ramen en deuren na dweilen ventileren

Ventileer goed zodat uw houten vloer snel opdroogt

Laat na het dweilen de houten vloer goed drogen. Ramen en of deuren open zetten en goede ventilatie helpt hierbij. Loop pas weer over uw houten vloer als deze weer helemaal droog is. Heeft u ventilatieroosters boven uw raam? Zet deze dan helemaal open!

2 antwoorden
 1. Antoon
  Antoon zegt:

  Hallo parket meester , ik ben op op zoek naar een Nieuwe vloerbedekking van pvc tegels en dan tegels zo groot mogelijk. Bijv 40/50 x 80/90/100 m . Ik ben niet bekend tot hoeveel deze in grootte gaan.

  Momenteel heb ik een vlakke tegelvloer, in de keuken woonkamer en veranda in 3 verschillende kleuren en dat wil ik veranderen naar 1 soort vloerbedekking,, zonder dat de oude tegels eruit gehaald moeten worden.
  Een kleine verhoging van de bodem met bijv 1 cm of iets meer, geeft geen problemen met de 2 deuren . Oppervlakte totaal is ongeveer 85 m2
  Kunt u mij nader informeren over de mogelijkheden .
  Bij voorbaat dank

  Beantwoorden
  • Manuel - Parketmeester
   Manuel - Parketmeester zegt:

   Goedemiddag Antoon,

   Bedankt voor uw reactie op Parketmeester.nl.

   U kunt het beste contact opnemen met een showroom bij u in de buurt; de deskundigen van de showrooms staan u graag te woord!

   Hier kunt u de dichtstbijzijnde showroom vinden:
   https://parketmeester.nl/vestigingen/

   Met vriendelijke groet,
   Manuel – Parketmeester

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KOM  LANGS IN EEN VAN ONZE

Showrooms

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie en inspiratie met o.a. vloeren, traprenovatie, raamdecoratie, vloerverwarming, schadeherstel en onderhoud. Laat u inspireren door ons prachtige boek!

inspiratieboek